Dat is waar het allemaal mee begon. Bijzondere foto’s maken van gewone mensen. Dat was het plan! Geen modellen, niet urenlang bij de visagist of de kapper, maar jij, gewoon zoals je ècht bent. Desnoods na een lange week gelijk uit je werk voor de lens, maar dan wèl stunning pictures!

Hoe? Door samen de foto te maken, er een klein feestje van te maken. Mooi licht, bijzondere invalshoek, samen werken aan het beste resultaat. Teamwork makes the dream work, nietwaar?

En dat is precies wat ik gedaan heb. Geen beroemdheden, geen getrainde modellen, maar mensen zoals jij en ik. Af en toe verlegen, soms een beetje gespannen, vaak wat onwennig…

Maar toch sloop er één cruciaal foutje in mijn plan. Een behoorlijke misser. De ‘ordinary people’ die ik voor mijn lens kreeg, die bleken eigenlijk helemaal niet zo gewoon te zijn. Iedereen die ik sprak had een bijzonder verhaal. Mooie verhalen, verdrietige verhalen, soms heel heftige verhalen. Mensen met plannen, uitdagingen, dromen, teleurstellingen. Maar altijd interessante verhalen en bijzondere gesprekken. Vaak zelfs gesprekken die niet stopten na de laatste foto…..

En hoe meer mensen ik fotografeer, hoe minder de titel me past. De foto’s worden steeds beter, de mensen blijken juist helemaal niet ‘ordinary’, maar vooral heel ‘extraordinary’ te zijn! En dat daarom fotosessies wel eens uitlopen? Tsja….

Lieve mensen, dank jullie allemaal voor jullie ‘extraordinary’ verhalen, jullie enthousiasme en bovenal jullie vertrouwen! Dat is namelijk precies waarom het zo ongelofelijk gaaf is wat ik elke dag mag doen. En jouw enthousiasme, dat geef ik graag weer door aan de volgende die voor mijn lens verschijnt! Laten we vooral doorgaan met al deze prachtige verhalen!

Vanaf nu fotografeert Seijbel Photography onder de titel “Stunning pictures of extraordinary people”! Dankzij jullie. En daar ben ik echt heel erg trots op!

Zegt het voort!

Johan