Een vrijdagavondtelefoontje. Een leuke vrouw aan de lijn. Eindelijk had ze de stap genomen om te bellen. Of ik misschien tijd had om een portretfoto van haar te maken. Ze was een tijdje geleden ontslagen en had dringend een nieuwe baan nodig, maar het lukte niet echt.  Ze had één groot nadeel in sollicitatieland; nèt de vijftig aangetikt…. Zo oneerlijk. Een vrouw met de energie van een 25-jarige wervelwind, met een bak ervaring waar je ‘U’ tegen zegt, maar kennelijk met een verkeerd ‘bouwjaar’.

Tuurlijk heb ik daar tijd voor! Portretten zijn altijd heel dankbaar om te doen, en zeker in dit soort speciale gevallen. Een mooie uitdaging voor mij om haar fris en energiek op de foto te zetten.

Afgelopen week, nog geen 4 weken later, een kort berichtje als ik haar feliciteer met de nieuwe baan die ze kennelijk gevonden heeft volgens haar LinkedIn-profiel:

Ja, super he…. Het was denk ik hooguit 10 minuten na het plaatsen van mijn nieuwe foto dat ik werd benaderd door iemand uit mijn netwerk … hahaha… echt waar!! Dat kan geen toeval zijn toch ;-)”

Ik maak graag ‘stunning pictures of extraordinary people’, maar dat letterlijk één ‘stunning picture’ zo’n effect zou hebben, daar word zelfs ik even stil van….