Nooit meer uitgewrongen vrijdag op de bank kruipen! Woehaa! Vet!

De hele week zie ik al blije mensen voorbijkomen op LinkedIn en Facebook. Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe baan, nieuw salaris! 

De Kamer van Koophandel heeft het beredruk. Eigen bedrijven worden gestart. … Stoer! Supergaaf! 

Gefeliciteerd allemaal, heel veel succes, maar vooral: maak plezier!

Als je iets doet wat ècht leuk is kom je vol energie thuis en heb je vrijdag alweer zin in de maandag, of ga je stiekem gewoon lekker door in het weekend (sttt…, niet tegen mijn vrouw vertellen…!). 

Maar behalve een aanpassing in je nieuwe titel op LinkedIn mis ik bij bijna iedereen het belangrijkste.

Een nieuwe start, een nieuwe functie, een nieuw bedrijf…..wat ik mis? Een nieuwe profielfoto? Niet meer nodig? Deze heeft gewerkt voor het CV, dus prima toch?

Ok…., even resumé….dus je gaat die foto van je vorige functie (of zelfs van je vorige bedrijf) gewoon gebruiken? Een nieuwe titel is genoeg?

Best raar eigenlijk. Je gaat dus de ‘nieuwe lading’ dekken met de ’branding’ van je vorige functie? Niet in 1 beeld laten zien wie de ‘nieuwe’ jij is? Niet fris, up-to-date, al dan niet met een vleugje branding van je nieuwe club? Niet nodig…?

Bedrijven doen geen zaken met bedrijven. Mensen doen zaken met mensen. En daarom ben jíj zo belangrijk! En waarom zou je geen aandacht geven aan het belangrijkste dat er is om zaken te doen: jijzelf!? Jíj bent het eerste dat je nieuwe netwerk ziet als ze ‘connecten’ of met je ‘linken’….

Heeft geen zin?

Je plakt niet goed op een foto?

Je hebt toch niet zo’n spannende baan, dus hoezo?

Het is het niet waard?

Wedden van wel? 

Ik roep niet voor niets ‘Stunning pictures of extraordinary people’. De ‘stunning picture’ geeft mij energie. De ‘Extraordinary people’, dàt zijn jullie!

‘Connect’ me maar even. Mooi begin van het nieuwe jaar! Kan je die ook weer van de goede voornemens lijst afvinken.